"Ми, органи місцевого самоврядування всіх рівнів, Верховна Рада АР Крим, Севастопольська область вирішили взяти на себе відповідальність за забезпечення конституційного порядку закону та прав громадян на своїй території", – йдеться у прийнятій резолюції.

Це рішення має діяти до забезпечення конституційного порядку в Києві.

Події останніх днів у столиці України, місті Києві привели до паралічу центральних органів влади і дестабілізації ситуації в державі. Верховна Рада України працює в умовах терору, погрози зброєю і вбивствами, – також сказано в документі.

Учасники з'їзду звинуватили опозицію у невиконанні умов договору про врегулювання кризи в Україні від 21 лютого: "Незаконні збройні формування продовжують захоплювати центральні органи влади, вбивати мирних людей і співробітників правоохоронних органів".

Крім того, регіонали констатували паралізованість центральних органів влади.

Читайте також: На з'їзді у Харкові Добкін і Кернес заявили, що вони — за єдину Україну

З'їзд закликав забезпечити повноцінну роботу всіх владних структур в південно-східних областях України, а також на території Криму і Севастополя, поставив завдання перед правоохоронними органами з метою забезпечення безпеки громадян і законності.

Рекомендуємо населенню самоорганізуватися для взаємодії з правоохоронними органами на місцях, – повідомляється в резолюції.

Учасники з'їзду запропонували народним депутатам повернутися в їхні виборчі округи до відновлення законності в центральних органах влади.