Як повідомляють "Коментарі", на своєму офіційному сайті адміністрація ПЗЗ опублікувала новину про те, що керувати підприємством під час перевірки буде перший заступник Кривопішина Іван Федорко, а не призначений урядом представник центрального апарату "Укрзалізниці" Володимир Тягульський. Формально ПЗЗ прикривається судовим рішенням, відзначає видання. Тим не менш, факт очевидний — дорога вийшла з-під контролю Кабміну, команда Кривопішина узурпувала владу на підприємстві.

Приводом для демаршу стало розслідування програми "Наші гроші": журналісти, з'ясували, що Кривопішин за гроші "Укрзалізниці" на місці відомчого санаторію під Києвом звів приватний комплекс "Олімпік Вілледж". Елітний об'єкт побудований на 11 гектарах землі, що належали оздоровниці державного підприємства "Український центр обслуговування пасажирів на залізничному транспорті" (УЦОП). Як виявили "Наші гроші", будівництво "Олімпійського села" вела компанія сім'ї Кривопішина. Однак, за свідченнями працівників залізниці, безпосередньо будівельними роботами займалися... співробітники ПЗЗ з використанням державних матеріалів і засобів. Зараз об'єктом, за даними The Insider, управляє невістка Кривопішина Інна Поліщук і його дочка Марія. "Коментарі" стверджують, що у залізничників вкрали не тільки землю. Найближчі родичі Кривопішина забрали у держпідприємства в безстрокову оренду готель "Експрес" у центрі столиці.

Факти розслідування виявилися неспростовними: 4 березня на засіданні Кабміну прем'єр-міністр Арсеній Яценюк відсторонює Кривопішина від займаної посади. Але підкорятися прем'єру адміністрація ПЗЗ не стала: охоронці виштовхали призначеного урядом главу підприємства з кабінету. Питання про здатність Кабміну повернути державний контроль над однією з залізниць поки залишається відкритим. На думку "Коментарів", Кривопішин розраховує на заступництво людей з оточення президента. "Найближчим часом стане ясно — чи готові на Банковій і далі підтримувати "залізничника в законі", ризикуючи надати розвитку подій в "Укрзалізниці" некерований характер, — зазначає видання. — Історія з Кривопішиним — перевірка для нової влади на готовність жертвувати своїми політичними амбіціями і сферами впливу заради реальної боротьби з корупцією".