Про це пише газета "Ведомости", якій вдалося ознайомитися з матеріалами засідання ради директорів "Газпрому".

Згідно з планами російського газового монополіста, до 2014 року обсяги прокачування газу складуть близько 49,4 мільярда кубометрів. У 2011 році по "Північному потоку" буде прокачано півтора мільярда кубометрів, в 2012 - 10,4 мільярда, а в 2013 - 37,82 мільярда кубометрів газу.

У "Газпромі" виданню розповіли, що утримувати обсяги поставок газу на максимальній потужності трубопроводів неможливо через "сезонну нерівномірність", адже пікові навантаження у Європі припадають лише на осінь і зиму.

Водночас представник оператора "Північного потоку" - Nord Stream - Френк Дадлі повідомив, що цифра в 55 мільярдів кубометрів показує "реальний" показник прокачування газу трубопроводом.

Нагадаємо, перша черга "Північного потоку" була здана офіційно 8 листопада 2011 року. За допомогою газопроводу блакитне паливо поставлятиметься європейським споживачам в обхід України. Реалізацією проекту займається "Газпром" разом з німецькими компаніями E. On і BASF, голландською Gasunie і французькою GDF Suez. Проект буде коштувати 8,8 мільярда євро.