У партії вважають, що побиття свободівців ще раз продемонструвало відсутність в Україні правоохоронної системи.

"Коли біля районного управління міліції б’ють народного депутата, це має означати, що, або бандити чхати хотіли на міліціонерів, або бандити і міліція - одні й ті ж люди", - вважають в опозиції.

У "Батьківщині" впевнені, що відповідальність за побиття Іллєнка лежить на міністрові внутрішніх справ Віталієві Захарченку.

"На чинному міністрові внутрішніх справ стільки злочинів проти громадян України, що його совість вже давно атрофувалася і перестала реагувати на реальність. Ми не покладаємо особливих надій на те, що цей олов’яний солдатик режиму Януковича здатен подати у відставку. Але ми закликаємо порядних міліціонерів не розчинятися у цьому середовищі нав’язаного криміналу і безправ’я, а виконати свій обов’язок і знайти бандитів", - йдеться у повідомленні.

Опозиціонери закликали міжнародну громадськість дати свою оцінку сьогоднішньому побиттю народного депутата.

"Влада давно перейшла межу, випробовуючи терпіння громадян. Ми закликаємо режим зупинитися, поки не пізно", - наголосили у "Батьківщині".

Нагадаємо, народний депутат від ВО "Свобода" Андрій Іллєнко дав у міліції показання щодо його побиття. Після цього побитого Іллєнка і його адвоката забрала швидка.

Як написав раніше Іллєнко на своїй сторінці у Facebook, його до крові побили під стінами Шевченківського РУВС столиці.

Як повідомляє ВО "СВобода" у Twitter, в Іллєнка ймовірно зламана щелепа та струс мозку.

Зі сцени Євромайдану лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок закликав людей йти з пікетом до Шевченківського райвідділку міліції у Києві, поблизу якого побили нардепа Андрія Іллєнка. Однак пікет уже розійшовся.

У ВО "Свобода" переконані, що напад на нардепа Андрія Іллєнка та його адвоката Сидора Кізіна – це замах на життя.