Про це на брифінгу заявив заступник міністра фінансів Денис Фудашкін, повідомляє "Українська правда".

"Відповідно до змін до Податкового законодавства розширено застосування податку на майно і передбачено оподаткування дорогих автомобілів та транспортних засобів із щорічною сплатою податку на майно у розмірі 25 тис. грн. Це стосується виключно автомобілів з обсягом двигуна більше 3-х літрів та строком експлуатації до 5-ти років. Інших нових податків щодо оподаткування автомобілів не вводилося", - зазначив Фудашкін.

Таким чином, за його словами, оподаткування податком на майно автотранспортних засобів буде стосуватися тільки невеликої кількості автомобілів - 1,3%.

Разом з тим заступник міністра зауважив, що був скасований податок за першу реєстрацію, база оподаткування якого співпадає з акцизним податком на автотранспортні засоби і відповідним чином був об’єднаний платіж та перераховані акцизні ставки податку з автотранспортних засобів.

Як відомо, депутати від Радикальної партії звернулися до генпрокурора з вимогою перевірити текст оприлюдненого в газеті "Голос України" закону про держбюджет на 2015 рік відповідно до стенограми пленарного засідання Верховної Ради.