Віктор Янукович розпочав спілкування з українцями російською, розповівши про те, що очікує на офіційний Київ на саміті Україна-ЄС 25 лютого у Брюсселі.

"Чого очікувати: думаю, буде прийнято рішення про перехід до підготовки до наступного етапу, який повинен привести до підписання договору про асоціацію з Європейським Союзом, ще одне із важливих питань – це, звичайно, договір про Зону вільної торгівлі та лібералізації візового режиму”, - почав діалог Президент України Віктор Янукович.

Щодо питання, яке найбільше непокоїть Євросоюз - ситуації з ув’язненими політиками Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком, то Президент коментарів намагався уникнути, мовляв, це компетенція судів. А от камери Президент з палати Тимошенко забрав би.

Я ці камери прибрав би, аби нікого не дратувати. Якщо вони мене чують, ці працівники, а вони повинні мене почути,
- каже Віктор Янукович.

Болюче "газове" питання у відносинах між Києвом та Москвою зайняло левову частку бесіди Януковича з народом. Попри дорожнечу російського газу, запевнив президент, підвищувати ціни на блакитне паливо для населення не будуть.

Сьогодні купуємо газ за $520-530 - залежно від ціни на нафту. Всі збитки держава бере на себе. Можете бути впевнені, що ціни на газ для населення не повісять,
- запевнив Янукович.

Не платитиме Київ і виставлений "Газпромом" рахунок на $7 мільярдів, як штраф за недобір газу. Адже чинний газовий контракт між Росією та Україною українську сторону не влаштовує, - аргументував Янукович.

“Той контракт, який ми сьогодні маємо на постачання газу, є несправедливим як щодо штрафних санкцій, так і щодо транспортування”, - пояснив він.

Євро-2012 Україні мало, на черзі Олімпіада. Україна, за словами Януковича, готова приєднатись до заявки Польщі та Словаччини на проведення зимових Олімпійських ігор у 2022 році.

Та інфраструктура, яка в нас є і яку ми підготували до Євро-2012, я маю на увазі готелі, дороги, вона буде слугувати зимовим Олімпійським іграм,
- сказав Віктор Янукович.

Спілкування з Президентом не минуло без інцидентів. На Майдані Незалежності у столиці ледь не спалахнула сутичка.

Ми не могли туди добитись до екрану. Хотіли тільки підійти - а там така знялася буча, що було страшно підійти. Такі хлопці гарні, коли ОМОН отак стоїть поруч - отак тут якісь хлопці стояли. Отак вони і не допустили нас, щоб задати питання,
- розповідає киянка Антоніна.

У підсумку питання киян, яким не дали висловитись, пообіцяли передати Президентові - на папері.