Захарченко заявив - кривдник Ольги Сніцарчук затриманий і допитаний. Його прізвища міністр так і не назвав, попри те, що ним рясніє Інтернет. Лише запевнив - подальша доля хлопця вирішиться не сьогодні-завтра.

“Особа, на яку вказували Сніцарчук та Содель, встановлена. Сьогодні судом, можливо, завтра – ми готуємо відповідні документи до суду – ми його затримали і готуємо документи до суду для прийняття рішення щодо його арешту”, - сказав міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

Опозиція наполягає на тому, що молодик, який побив журналістів, належить до злочинного угруповання, яке тренується під прикриттям міліції. Очільник МВС на це не зважає.

“Де займається, в якому залі, не має жодного відношення до того, хто їх найняв за гроші. І взагалі, я хотів би свою точку зору висловити: пора закінчувати на мітинги людей за гроші наймати”, - сказав міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

Коментар: У файлі - два варіанти відео - зовсім різні. У файлі “відео опозиція” - те, що показувала опозиція, і те що було насправді. Покажіть ці кадри.

Регіонали аплодують, опозиція - скандує. Парламент нардепи перетворили на кінозал, дивились різне відео з мітингу, та кожен залишився зі своєю правдою.

Ми показали реальне відео, на якому, перше, міліція захищала гопників, друге - працівник міліції всередині БТР перебував постійно і проводив цю машину по всій території Києва, і третє - міліція жодним чином не реагувала на побиття журналістів. Захарченко свідомо дає неправдиві свідчення, - сказав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

“Владі невигідні подібні бійки, а чи вигідно це опозиції - в якійсь мірі, щоб компенсувати, я вже казав - провальна була сама акція, змістовної частини то немає, як в поганенькому селі, поганеньке весілля - треба завершити бійкою, щоб запам’яталось. От сьогодні я не виключаю подібної мотивації - що це вигідно опозиції , і тим паче, що є там сили праворадикалізовані”, - сказав народний депутат, Партія регіонів Володимир Олійник.

Тим часом постраждала журналістка Ольга Сніцарчук зустрілась на допиті з молодиком, що її побив, вона дивується, чому міністр у парламенті спотворює факти.

На мітинги не ходжу, щоб висловлювати свою громадянську позицію, я ходжу на мітинги лише винятково як журналіст, це стосується всіх мітингів, на яких мене можна було бачити чи чути. Пан Захарченко, нарешті дійшовши до парламенту, оббріхує мене і говорить отакі речі, він, наприклад, говорить про те, що міліція “викликала швидку допомогу для неї” – “швидку” для мене викликав мій чоловік, - розповіла постраждала журналістка Ольга Сніцарчук.

Утім балачки триватимуть. Тепер для пояснень у парламент кличуть генпрокурора і голову СБУ. Про це просить опозиція і вимагає, аби у Верховній Раді врешті створити слідчу комісію за фактом побиття журналістів.