Гинуть мирні жителі

За попередньою інформацією департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації у результаті бойових дій в Горлівці загинуло 13 осіб. З них двоє дітей, віком 1 і 5 років.

Крім того, в Авдіївці, за попередніми даними, як мінімум п'ять осіб постраждало, з них четверо госпіталізовані.

Раніше прес-центр АТО повідомляв, що бойовики ведуть обстріл житлових кварталів міста Горлівки з мінометів та РСЗО "Град".

Під час бою в Станично-Луганському районі, під обстріл потрапив автобус. Як повідомляли місцеві ЗМІ, 4 людей загинуло, троє поранені.

Ще вдень під час сьогоднішнього брифінгу речник Інфоцентру РНБО Андрій Лисенко повідомив про одного загиблого і 35 поранених під час обстрілів позицій сил АТО за останню добу.

Крім того, терористи вели прицільний вогонь по журналістах, внаслідок чого кореспондент Еспресо.TV, громадянка Польщі Б'янка Залевська отримала вогнепальне поранення і зараз перебуває у важкому стані.

Разом з тим бойовики зазнали вагомих втрат у живій силі та бойовій техніці.

Сили АТО звільняють Донбас

Терористи протягом сьогоднішнього дня чинили шалений опір бійцям АТО, які звужували кільце довкола них.

Батальйон "Донбас" спільно з силами ЗСУ штурмує місто Первомайськ Луганської області.

Сили АТО проривалися з боку Макіївки через Шахтарськ і Торез до Сніжного. Наразі тривають бої.

Горлівка повністю блокована силами АТО.

За словами речника Інфоцентру РНБО Андрія Лисенка, бої тривають біля пункту пропуску "Довжанський", в Ізварино, Червонопартизанську, Маринівці, Горлівці, з боку Макіївки на Шахтарськ йдуть наші сили.

За даними розвідки Збройних Сил України, проросійські бойовики, перефарбувавши свої танки та почепивши на них українську державну символіку, обстрілюють житлові квартали Донецька та прилеглих міст.

РФ не припиняє свою агресію

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт опублікував фотодокази обстрілу території України з боку Росії.

Міністр оборони України генерал-полковник Валерій Гелетей вважає, що РФ провокує заворушення на сході України, застосовує там зброю і перекидає своїх найманців.

Ми хочемо миру, і готові за нього боротися. Той, хто не складе зброю, не підніме руки - буде знищений, - наголосив генерал-полковник

Як повідомив заступник секретаря РНБО Михайло Коваль, днями у штабі АТО викрили офіцера, який "зливав" секретну інформацію про хід ведення операції на Донбасі спецслужбам Росії.

Бійці батальйону "Донбас" взяли склад зброї батальйону "Призрак", який був розміщений у приміщенні Лисичанського скляного заводу.

На українсько-російському кордоні продовжуються спроби перешкоджання діяльності підрозділів Держприкордонслужби. З боку РФ здійснюються напади на прикордонні наряди та підрозділи сил АТО.

Активіст Юрій Бірюков повідомив, що 79-та аеромобільна бригада перебуває у скрутному становищі в зоні АТО.

Папа Римський Франциск закликав врегулювати між собою усі суперечливі питання сторони конфліктів в Україні.