На думку активіста, винуватих в радикалізації подій річної давнини багато. По-перше, це саме представники керівництва міліції, і все це було ретельно спланованою з їх боку провокацією. Основною метою тих провокацій, за словами Єгора, було наступне — налякати патріотів, налякати свідомих людей, і всіх тих, хто хотів боротися.

Як вважає потерпілий активіст, ще одним доказом на користь провокації є те, що тоді був чи не єдиний випадок, коли міліцію на охорону правопорядку на такий захід вивели без щитів, без засобів захисту.

І це можна пояснити або недбалістю керівництва МВС, або саме елементом провокації, який в подальшому мав би виправдати дії "Беркуту",
— наголошує Превір.

Його затримання тривало майже 15 хвилин. Спочатку "беркутівці" намагались його звалити з ніг, а коли він впав – відбулось його побиття. Від ударів ногами по голові він втратив свідомість, що його і врятувало. На нього одягнули наручники та відтягнули до Будинку з химерами.

За словами арештанта, потім відбулося наступне. Його одного біля Будинку з химерами тримали 5 працівників міліції протягом десь 2 годин. Один стояв у нього на голові, щоби не можна було нею поворушити, ще один відтягував руки, сковані в наручниках і роздерті до крові. Ще двоє співробітників стояли на ногах, спеціально стояли на суглобах. А ще один стояв на статевих органах активіста, періодично наступаючи.

В той день на Майдан вийшло більше 1 млн людей, котрі були проти свавілля міліції, проти побиття студентів. І коли я був на Майдані, почув зі сцени, що щось відбувається на Банковій,
— розповів Єгор.

Активіст зазначає, що по проходженню року з тих подій, відбулися певні зміни. Змінилися, в першу чергу, самі люди, змінилося суспільство.

За всіма даними МВС я ще досі є винним та особою, проти якої в даний момент відкрита карна справа за події, які були на Майдані. Числиться, що ще досі по цьому йде слідство.Тобто не змінилася ані судова, ані правова система в Україні,
— наголосив Превір.