"Природньо, обговорюється Україна. У нас є спільна зацікавленість, щоб будь-яке рішення про майбутнє України було вироблено шляхом політичних дискусій і діалогу між політичними силами України. З іншого боку ми теж бачимо, наскільки сильно прагнення на Заході, і тут США не виняток, диктувати, підказувати нашим українським друзям і сусідам, що для них добре, а що погано", — передає слова Кисляка УНН.

Читайте також: Ніякого розколу України не буде, — експерт

Дипломат критикує західних політиків за однобоку позиції щодо України.

Публічно у своїх виступах вони (західні політики - "24") висловлюються за демократичне рішення, але наполягають, що вибір у України тільки один,
— наголосив він

"Я щось не чув таких однозначних і зрозумілих оцінок дій екстремістів, які під гаслами демократичної революції намагаються підпалити поліцейських на вулицях. Те, що відбувалося на вулицях Києва - це крайній прояв політичного екстремізму в сусідній, братній країні", додав Кисляк.

До слова, в агентстві Reuters вважають, що телефонну розмову між замглавою Держдепу США Вікторією Нуланд і послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, швидше за все, перехопили в Україні.