Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник голови Меджлісу Наріман Джелял.

Близько шостої вечора на в'їзді в Крим російські прикордонники довше звичайного — на дві години — затримали заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, який повертався з Києва в Бахчисарай. Прокурор Криму Наталія Поклонська, мабуть напередодні 10 грудня — Дня захисту прав людини, коли Меджліс традиційно проводив мітинг в центрі Сімферополя, особисто вручила Чийгозу чергове попередження про неприпустимість організації ним несанкціонованих масових заходів на території Криму, — написав Джелял.

За його словами, Чийгоз звернув увагу прокурора на проблему постійних відмов Меджлісу в проведенні масових заходів на території півострова, заявлених в рамках російського законодавства.

Наталя Поклонська запропонувала обговорити це питання на спеціальній нараді керівників силових структур Криму за участю представників Меджлісу. Після чого Ахтем Чийгоз благополучно прибув до Криму, — зазначив Джелял.

До слова, Міністерство інформаційної політики України планує запустити супутникове мовлення, що охоплює територію Криму і Російської Федерації.