"Я все зробив правильно" сказав Даррен Вілсон, полісмен, який убив темношкірого юнака, чим спровокував масові протести у США. В ефірі каналу ABС він заявив, йому не було різниці – був це чорношкірий чи білий.

Я все зробив правильно. Адже хлопець хотів відібрати в мене зброю і вбити мене. До цього я ні разу не використовував зброю. Це було для мене вперше, – сказав полісмен Даррен Вілсон.

Місто Фергюсон, яке першим відреагувало на судове виправдання полісмена, нині розтрощене. Людський гнів тут тільки наростає. Аби не було спалених машин та розбитих вітрин магазинів і заправок, влада вирішила ввести в місто більше 2 тисяч нацгвардійців. Однак протестувальники вже готують коктейлі Молотова. Перші поліцейські авто вже горіли зранку.

Президент США Барак Обама вкортре спробував схаменути людей.

Я не симпатизую нікому, хто брав участь у вандалізмі та насильницьких діях у Фергюсоні. Немає виправдання людям, які підпалювали будинки та автомобілі, чинили розруху. Це злочин. Вони всі відповідатимуть за свої дії перед законом, – заявив Обама.

Протести наростають в інших містах США. Якщо раніше на вулиці виходили сотні, то нині це вже тисячі людей. В Нью-Йорку протестувальники перекривали автомобільний тунель та магістраль. Люди ходять вулицями міста з закликами-звинуваченнями влади в потуранні расизму.

Тисячі людей паралізували вулиці Вашингтона.

Але найжорсткіші протести відбуваються в Лос-Анджелесі. Активісти звели барикади на деяких дорогах міста. Натовп налаштований рішуче, люди вигукують "Не буде суду, не буде миру!". Захлинається від обурення й інше каліфорнійське місто – Окланд. Протестувальники трощать автомобілі, б'ють вікна в ресторанах і автосалонах. Влада пробує зупинити хвилю агресії арештами. Вже затримали близько сотні протестувальників. Та людей це тільки підігріває.