За словами екс-журналіста, всі українські президенти починали з того, що намагалися говорити, крім Януковича. Вони злякались в якийсь момент своїх помилок.

"Що стосується Петра Порошенка, тут не постає питання в тому, що він злякався. Він намагається взяти все на себе і це його дуже великий недолік, що він не делегує повноваження іншим своїм прихильникам або підлеглим", — вважає Найєм.

Часу на спілкування нема, але це не є правильно. Проблема не в тому, що Порошенко не є медійною людиною. Ми розуміємо, що людина, яка є власником телеканалу — є публічною особою,
— зазначив Мустафа.

Він додав, що Порошенко дуже часто збирав журналістів та пояснював свою позицію.

Читайте також: Бійці твердо вірять у свою перемогу, — поетеса

"Зараз це питання того, що його апарат, люди, які його оточують — не співпрацювали і не спрацювались як команда навколо тих законів, які були прийняті. Це є конфліктна ситуація, яка сталась в парламенті. Ця помилка саме апаратна, а не тому, що Порошенко боїться ЗМІ", — говорить кандидат у депутати за списком "Блоку Петра Порошенка".

За словами Найєма, людям хочеться поставити питання, і Порошенко завжди на них відповідав. Журналіст сподівається, що він все ж таки повернеться до свого іміджу та скористається тим — поки журналісти хочуть його чути і в них є що з нього спитати.

Рузвельт, коли була "Велика депресія", він просто вмикався в радіо, це були такі "розмови біля каміну", в яких він просто пояснював, що він зробив, підписав, прийняв,
— розповідає Мустафа.

Найєм вважає, що якби президент виступав хоч один раз на тиждень — навіть це пояснення було б дуже добрим.

"Що стосується форматів спілкування саме з народом — формат, який використовує Петро Порошенко наразі не є дуже вдалим. Чому не зробити прес-конференцію на 7-8 годин і поговорити про все, що було прийнято та зроблено? Це було б вигідно принаймні зараз, адже йдуть вибори" — говорить кандидат в депутати.

Петро Порошенко чудовий оратор, в нього є аргументи і він пояснює, що він робить. Він розуміє, що таке медіа, розуміє його силу. Це проблема команди, а не президента,
— каже Найєм.

За словами журналіста, політичний "тролінг" — це нормально і корисно та має призвести до реальної реакції з боку президента та команди.

Правило дуже просте — ти можеш пояснювати або не пояснювати. Але якщо від цього залежить довіра до тебе, то з тим потрібно щось робити, адже ця довіра дуже дорого коштує,
— вважає Мустафа.

"Всі ці люди медійні та можуть пояснити свої прийняті рішення. Народ не сприйме мовчанку. Я вірю, що це можливо. Поки не зроблено такого, що б не можна було пояснити", — додав журналіст.