Таку думку у коментарі сайту "24" висловив політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимир Горбач.

Я маю підозру, що інформацію про ці зловживання, за які затримано цих людей, було озвучено олігархом Коломойським у вчорашній розмові з Президентом України. Можливо, ми маємо зараз результат цієї довгої і відвертої розмови. Це моя гіпотеза,
— зазначив він.

При цьому, за словами політолога, елемент демонстративності затримання урядовця можна пояснити бажання влади публічно показати, що "не має і не може бути якихось недоторканих осіб навіть у Кабінеті Міністрів".

Експерт також додав, що зараз Україна знаходиться на самому початку процесу боротьби з корупцією на урядовому рівні. "Я сподіваюся, що цей процес буде продовжуватися. Звичайно, що затримані сьогодні – не єдині корупціонери у нашій державі", — сказав він.

Нагадаємо, під час сьогоднішнього засідання Кабінету Мінстрів України затримали голову ДСНС Сергія Бочковського. Як повідомили слідчі, його підозрюють у корупційних схемах. Крім того, затримали першого заступника голови ДСНС Василя Стоєцького. Слідчі вивели обох чиновників із залу засідань в наручниках.