"Його роль ми вже спостерігали протягом всього 2012 року. Як її охарактеризувати? Я б назвав "рояль в кущах", а чи заграє, чи не заграє – невідомо. Я думаю, у 2013 році рояль і далі буде стояти в кущах. Якщо Віктор Володимирович ніяк себе не проявить окрім реклами, можна сміливо закривати цей проект на великий амбарний замок. Це буде ще одне фіаско пана Медведчука", - переконаний політолог.

Політолог вважає, що активність Медведчука залежить не тільки від нього.

"Мені здається, що сам Медведчук достеменно не знає чого він хоче. Він проект запустив, а він завис як комп’ютерна програма. Висить це віконечко у вигляд чисельної реклами, мозолить очі і, гадаю, вже всім починає набридати. Якщо на початку це викликало великі інтриги, розмови і він всіх "напряг", але нічого не сталося. Може так вийти, що нічого і не станеться", - припустив він.

Фесенко припускає, що Медведчук може ініціювати референдум про вступ до Митного Союзу чи статусу державної мови для російської.

"Але ця ідея може спрацювати тільки в одному випадку, якщо влада дозволить провести такий референдум. І тут ми побачимо тестування ідей не тільки Медведчука, а ще й механізмів закладених у закон про референдум, адже багато стримуючих механізмів у процедурі ініціювання та моментів, які можуть вплинути на результати референдуму", - вважає фахівець.

До слова, Президент України 2005-2010 років Віктор Ющенко припустив, що екс-глава адміністрації Президента Леоніда Кучми Віктор Медведчук в Україні не матиме підтримки і обізвав його нафталіном.