"Потрібно адекватно оцінювати теперішню владу. Апетит приходить під час їжі. Засудивши Пукача, вони візьмуться зараз за будь-якого іншого політика і оголосять його замовником справи Пукача", - сказав експерт Gazeta.ua.

Небоженко каже, що вже за кілька місяців Пукач буде давати нові свідчення.

"За кілька місяців прокуратура для того, щоб зняти інтерес до справ, які провалилися знайдуться нові обставини. А Пукач буде сміливо давати нові показання. Пукача будуть вкотре використовувати для дачі показів у різних напрямках", - додав він.

Політолог вважає, що не омине справа й Кучму.

"Я думаю, вони не залишать у спокої Кучму. Надто великі ресурси за сім'єю колишнього президента. Окрім того він порушив спокійний сон Януковича і сказав, що не пам'ятає про те, що Тимошенко вбивала Щербаня. А така заява варта багато чого. Для того, щоб Кучма різко змінив свою думку, буде зараз активно працювати прокуратура", - вважає експерт.

Він переконаний, що замовником вбивства Гонгадзе оголосять того, хто буде протидіяти.

"Справа Гонгадзе. Як страшно і цинічно б це не звучало, політична технологія багаторазового вжитку. Не випадково дуже чітко відділили виконавців від замовників. Тепер у будь-який момент можна знайти замовника. Хто буде протидіяти, той і стане замовником", - сказав політолог.

Нагадаємо, згідно із вироком Печерського суду, екс-начальника головного управління кримінального розшуку МВС Олексія Пукача засудили до довічного ув'язнення з конфіскацією майна і забороною займати державні посади.

Згідно із свідченнями Олексія Пукача, які містяться у вироку суду, смерть журналіста Георгія Гонгадзе була випадковою , тож своєї провини в умисному вбивстві він не визнає.

У тексті вироку суду йдеться про доведення зібраними доказами вини екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача
в перевищенні влади і вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

На думку представника потерпілої сторони Валентини Теличенко, прізвища Володимира Литвина і Леоніда Кучми не фігуруватимуть у вироку Олексєві Пукачу.

Зачитуючи вирок,
суд оголосив свідчення вже засудженого за вбивство Миколи Протасова.

Окрім свідчень Протасова, суд зачитав свідчення ще трьох свідків, які стежили за журналістом, і яким Пукач також наказав забути про ці дії. Суд також підтвердив, що авто "Хюндай Соната", на якому вивезли Гонгадзе, був закріплений за Пукачем.