Війна олігархів

Політик розцінює конфлікт "Укрнафти" з владою негативно, особливо в час війни. Він вважає, що всім зацікавленим сторонам варто сісти за стіл переговорів.

"Будь-яка війна – це величезна кількість факторів, які не працюють на країну. Ми вже стали посміховиськом для світу", — каже Бачо Корчілава.

Читайте також: При наявній політиці НБУ закриття банків не уникнути, — фінансист

Якщо застосовується амністія — вона застосовується до всіх.

Дипломат додав, що — це політична клоунада. Він думає, що Порошенко і Коломойський скоріш знайдуть спільну мову без посередництва Денисенка.

У світі політика не так робиться, як в Україні. Тут вона більше подібна на російську,
— зазначив він.

Політика в Україні

"Квіташвілі дзвонять з Генпрокуратури і кажуть, що його працівники беруть хабарі. Він їм прямо говорить: так арештовуйте, я вам лише поможу щоб їх посадити. Кладуть трубку і нікого не арештовують. Якщо корумпована система задоволена і сита – це дуже погано", — розповідає Корчілава.

Він зазаначив, що міністр охорони здоров’я не може ловити і арештовувати корумпованих чиновників, це повинна робити ГПУ, а наприклад МВС не може займатись правильними тендерами і тд.

Є деякі речі, яких українські чиновники не хочуть розуміти,
— каже політик.

Миротворці та зброя

За словами дипломата, процес передачі зброї — дуже складний процес. В Україні не хочуть по це слухати, але перед тим, як передати зброю, готуються спеціалісти, які зможуть обслуговувати та застосовувати цю зброю.

Миротворчі контингенти можуть надаватись лише від ООН чи ОБСЄ. Корчілава вважає, що поліцейська операція в зоні АТО на даному етапі вже є неможливою.

Найважливіше, щоб Україна не потрапила в таку ж ситуацію, як Грузія в 1994 році,
— зазначив він.