"Це небачений в історії випадок. Парламентар, обраний своїм народом повинен служити своєму народові. Це аксіома. (…) Вчинок 148 депутатів є безпрецедентним у світовій історії поступком, коли політики принизливо просять законодавчий орган іншої держави звинуватити у найважчому із злочинів, представників свого народу", – пише він у своєму блозі на "Українській правді".

Він констатує, що нардепи аргументуватимуть свій вчинок тим, що "йдеться про злочинців, які вбивали людей".

"Не заперечую. Але своїх негідників ми повинні оцінювати і карати самі, тут в Україні. Адже депутати польського парламенту, високо несучи честь, гідність своєї держави, свого народу і особисто парламентаря, не дозволили собі звернутися до Верховної Ради України оцінити події на Волині", – тлумачить Кравчук.

За його словами, Польща цю трагічну сторінку українсько-польської історії оцінила сама.

І не послухали "істеричних воплів" 148 депутатів від України. Керівництво Польської Республіки попросило парламентарів приймаючи рішення, не руйнувати європейської перспективи України, дотримуватись таких оцінок, які не ображали б почуття громадян України. Польські політики розуміють ситуацію, розуміють складності України на шляху до євроінтеграції, до підписання Угоди про асоціацію, а наші доморощені "служаки чужих господ" не хочуть про це навіть думати, бо пронизані ненавистю до власної історичної пам’яті. Одні ненавистю, а інші невіглаством, безвідповідальністю,
— додав перший президент.

Він оцінює дії 148 "послушників", як антигромадянский, антинаціональний крок, що "можна прирівняти до національної зради».

"Хочу нагадати, що більшість із 148 підписантів проігнорували одну з найбільших трагедій в історії України – Голодомор, як злочин геноциду проти мільйонів громадян України", – нагадав Кравчук.

"Люди із групи 148, на мою думку, не мають ні політичного, ні морального права представляти фракцію в парламенті, ходити на різні теле- і радіопередачі і повчати народ України. Хоча б спромоглися помовчати", – додав він.

Нагадаємо, 148 народних обранців Верховної Ради від фракцій Партії регіонів та КПУ звернулися до польського Сейму з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу.

За словами нардепів від КПУ і Партії регіонів, які раніше підписали звернення, вони не розуміють, чому їх звинувачують у зраді національних інтересів.

Загалом, вони пояснили свій вчинок небайдужим ставленням до майбутнього України та світу в цілому.