"Всього таких літаків більше 2 тисяч, які прилетіли і вилетіли з Криму за весь цей період. Усі вони летіли до єдиного діючого Сімферопольського аеропорту, який здатний приймати пасажиропотік до 1 млн людей на рік. Наразі він значно вищий, судячи з рейсів російських літаків, які були заповнені вщерть", - повідомила Корбут, передає кореспондент Телеканалу новин "24".

Вона зазначила, що найбільші порушники повітряного простору російські компанії "Аерофлот" та "Уральські авіалінії". За її словами, Росія також залучає в’єтнамські авіалінії та камбоджійських чартерних перевізників. Також два рейси були здійснені до Єревану (Вірменія). Крім того, до Криму літають і рейси з Туреччини.

"Починаючи з 19 липня 2014 року зі Сімферополя до Стамбула здійснено 17 міжнародних рейсів з технічною посадкою в Анапі. Вони не прямі, але це порушення міжнародного законодавства", - повідомила Корбут.

Загалом до анексованого Криму щодня здійснювалось більше 20 авіарейсів з Росії, найбільш популярні напрямки з яких були Москва та Санкт-Петербург. А в пік туристичного сезону, ця цифра досягала до 150 рейсів за добу.

Вона зазначила, що пасажири та персонал літаків порушують закон України про порядок виїзду та виїзду з тимчасово окупованої території України.

За словами Корбут, усі данні моніторингова група отримує з відкритих джерел, та передає їх міжнародним та українським правоохоронним органам для подальших дій.

Нагадаємо, більше 150 іноземних кораблів порушили морський простір анексованого Криму за останні півроку.