"Закінчиться цей скандал з каштанами і, якщо винна українська сторона, то винні в цьому понесуть відповідальність за повною програмою. Я за цим особисто прослідкую", - пообіцяв Олександр Попов.

Він нагадав, що прокуратура вже порушила кримінальну справу і почала розслідування.

Звільнений чиновник, у свою чергу, пояснив, що коли каштани садили, жодних візуальних підстав для проведення експертизи не було.

"За договором і за документами вони значилися як каштани Бріотті. Тоді не стояло завдання визначити, які саме це дерева", - наголосив Олександр Цимбалюк.

Раніше він пояснював, що дерева зацвіли як звичайні каштани через те, що "при пересадці рослина перенесла стрес".

У квітні на Хрещатику висадили саджанці привезені з Північної Італії каштанів "Бріотті", які мали б зацвісти червоними квітами. У "Зеленбуді" запевняли, що цей сорт дерев - найвитриваліший серед каштанів у всьому світі, і вони стійкі до захворювань.

Перевірка показала, що висаджені дерева переважно є звичайними кінськими каштанами - із 289 дерев вимогам КМДА відповідають лише два.

Прокуратура Києва відкрила провадження за зловживання під час закупівлі каштанів, висаджених на Хрещатику. Правоохоронці встановили факти розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму майже мільйон гривень.