Про це у Facebook написав радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

За його словами, Служба безпеки України зареєструвала кримінальне провадження проти громадянина Російської Федерації Михайла Пореченкова за статтею 258-3 Кримінального кодексу України.

Нагадаю, що у статті 258-3 йдеться про те, що створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації караються позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років,
зазначив Лубківський.

Він наголосив, що СБУ розцінює дії Пореченкова “як співучасника військових злочинів на Донбасі у складі терористичної організації”.

“Наступним негайним кроком йому буде пред'явлено звинувачення і оголошено в міжнародний розшук. Він підло прикрився ознакуванням PRESS, чим плюнув в обличчя всім представникам ЗМІ російських і міжнародних сподіваюся, що медійники цього теж не пробачать йому”, написав радник глави СБУ.

Нагадаємо, російський актор Михайло Пореченков, прибувши до Донецька, особисто взяв участь в обстрілі підрозділу українських Збройних Сил, які утримують донецький аеропорт, із автоматичної зброї. Відео з такими кадрами опубліковано у мережі у вільному доступі.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що правоохоронне відомство відкрило кримінальне провадження щодо російського актора Михайла Пореченкова за ч.4 ст. 260 Кримінального кодексу України ("Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань").