Про це "Белсату" розповів співробітник національної кіностудії.

Костюмери, гримери та інші поклали заяву на стіл директора “Білорусьфільму” про відмову роботи з Михайлом Пореченковим, який перебуває в міжнародному розшуку. Коли він приїхав до Мінська, його навіть не заселили в готель, як це було прописано в райдері,
— повідомив співробітник білоруської кіностудії.

За словами співробітника національної кіностудії, актора не побажали заселяти в готель, оскільки він міг погано вплинути на репутацію компанії. Михайло Пореченков повинен був зніматися у фільмі, присвяченому подіям 1943 року. У кінострічці російський актор планував грати співробітника НКВС.

Пореченков пообіцяв, що "з такими білоруськими сволочамим на одному гектарі не сяде, а не те що буде працювати на вашій кіностудії, нехай вона горить синім полум’ям".

Нагадаємо, російський актор Михайло Пореченков, прибувши до Донецька, особисто взяв участь в обстрілі підрозділу українських Збройних Сил, які утримують донецький аеропорт, із автоматичної зброї. Відео з такими кадрами опубліковано у мережі у вільному доступі.

Після цього Служба безпеки України оголосила в розшук російського актора Михайла Пореченкова, який стріляв в українських військових на Донбасі.

Представництво України в ЄС звернулося до керівництва Євросоюзу з проханням заборонити Михайлу Пореченкову в'їзд та заморозити його активи.

Державне агентство України з питань кіно заборонило транслювати фільми за участю російського актора Михайла Пореченкова.