Суддя видав дозвіл на арешт Маньотти. Затриманий в свою чергу заявив, що не збирається перешкоджати екстрадиції в Канаду. Після слухання суду Маньотту перевели в берлінську в’язницю "Моабіт". Зараз німецькі та канадські представники влади намагаються домовитися про процес екстрадиції. Прокуратура Німеччини стверджує, що Маньотта буде висланий найближчим часом і вже не зможе цьому перешкодити.

Підозрюваний був затриманий 4 червня в Берліні в одному з інтернет-кафе, де він читав новини про себе. За даними канадських слідчих, Маньотта убив у своїй квартирі 33-річного китайського студента Лінь Юня, який був його коханцем. Процес вбивства він зняв на відео і виклав в інтернет. Частини тіла убитого він розіслав в офіси канадських політичних партій.

Поліція спочатку оголосила його в розшук у Канаді, проте пізніше з’ясувала, що після вбивства він виїхав до Європи. В кінці травня його бачили в Парижі, звідки він перебрався до Берліна. У німецькій столиці його впізнав господар інтернет-кафе, куди зайшов Маньотта.