Про це Чалий сказав на зустрічі 2 липня з дипломатичним корпусом, передає прес-служба Президента.

Президент зробив все для того, щоб дати шанс всім, хто хоче миру в країні. Але, на жаль, цей заклик не знайшов поки адекватного реагування. Час дії режиму припинення вогню був вичерпаний,
- наголосив Чалий.

За його словами, Порошенко може повернутися до режиму незастосування сили на Донбасі, як тільки будуть виконані головні умови, про які йшлося в рішенні Європейської ради 27 червня, – двостороннє припинення вогню, встановлення контролю за кордоном при моніторингу ОБСЄ, звільнення всіх заручників та проведення змістовних консультацій без будь-яких додаткових умов.

Читайте також: Порошенко назвав три умови продовження “перемир’я”

Чалий також зазначив, що українська влада готова “до продовження консультацій за участю контактної групи у будь-якому прийнятному місці задля пошуку шляхів мирного вирішення”.

Заступник глави АП наголосив, що ситуація в Україні потребує подальшої широкої міжнародної підтримки.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко за підсумками засідання Ради Національної Безпеки і Оборони України прийняв рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі.

За словами секретаря РНБО Андрія Парубія, Рада національної безпеки і оборони України визнала недоцільність введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях, бо це б обернулося неприпустимою паузою для сил АТО.