Як пвідомляє прес-служба глави дежави, президент подякував Джону Керрі за його особисті зусилля на підтримку України, зокрема, продемонстровані під час міністерського засідання ОБСЄ, яке відбулося в швейцарському Базелі.

Порошенко відзначив важливість резолюції, що була прийнята вчора Палатою Представників Конгресу США, в якій засуджується агресія проти України. "Це дуже сильний сигнал від нашого партнера", — заявив Президент.

Співрозмовники обговорили подальші зусилля для мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Було визнано, що проведення зустрічі Тристоронньої контактної групи у найближчий час необхідне, щоб надати новий поштовх виконанню Мінських домовленостей.

Порошенко заявив, що засідання Тристоронньої контактної групи має бути проведено без зволікань задля вирішення нагальних гуманітарних проблем мешканців Донбасу, а саме постачання продуктів харчування, медикаментів, забезпечення теплом та енергоносіями. Держсекретар США висловив підтримку позиції України щодо розширення Тристоронньої контактної групи із залученням представників США та ЄС.

Співрозмовники також обговорили актуальні питання порядку денного двосторонніх відносин та енергетичної безпеки.

Окрім того, державний секретар США привітав Україну із формуванням нового Уряду, у складі якого є досвідчені реформатори. Порошенко відзначив, що англомовні, зорієнтовані на реформи та світові ринки члени нового Уряду України здатні забезпечити імплементацію Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

Раніше повідомлялося, що на територіях, підконтрольних бойовикам на сході України, існує загроза гуманітараної катастрофи.