Про це йдеться в статті "Ukraine Truce Fades in Fight for Key Town", опублікованій у The Wall Street Journal.

За словами авторів статті, президенти України Петро Порошенко та Росії Володимир Путін продовжують сваритися через Дебальцеве. Суперечка виникла ще у Мінську, коли Путін наполягав, що воно оточене, а Порошенко це спростовував.

Західні лідери вірили, що Росія і сепаратисти хотіли взяти контроль над Дебальцевим до припинення вогню. На довготривалих мирних переговорах у Мінську в середу російська сторона наполягала на припиненні вогню з неділі, щоб дати (бойовикам – "24") достатньо часу для захоплення міста. Україна, Франція і Німеччина хотіли якнайшвидшого початку припинення вогню,
— розповіло джерело, знайоме з ходом перемовин.

Як зазначається в статті, президенти України та Росії продовжили свою суперечку щодо Дебальцевого уже в телефонному режимі у "нормандському форматі".

"Путін наполягав на тому, що українські війська оточені і мають віддати місто, а Порошенко заявляв, що війська не оточені і бойовики мають дотримуватись перемир'я", — пишуть автори з посиланням на власні джерела.

Путін намагався грати роль державця і запевняв, що він володіє повною інформацією з місця, проте продовжував вдавати, що Росія не є стороною конфлікту,
— зазначається в статті.

Нагадаємо, 16 лютого Президент України Петро Порошенко, Президент Франції Франсуа Олланд, канцлер ФРН Ангела Меркель обговорили по телефону ситуацію в районі Дебальцевого.