"Президент Порошенко подякував Президенту Туску за його участь у Марші Гідності, що пройшов у Києві 22 лютого, що стало символом підтримки України з боку Європейського Союзу. У відповідь Дональд Туск відзначив надзвичайну важливість цієї події для ЄС та для нього особисто", — повідомляє прес-служба Глави держави.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та стан виконання мінських домовленостей. Президент України поінформував Президента Європейської Ради про останні результати телефонних переговорів в "Нормандському форматі". При цьому він наголосив, що сталого та всеохоплюючого припинення вогню з боку бойовиків та повного відведення ними важкого озброєння при моніторингу і верифікації ОБСЄ не досягнуто. Петро Порошенко закликав ЄС утриматись від передчасного оптимізму та продовжувати політику щодо впливу на сторони мінських домовленостей з метою повного виконання ними своїх зобов’язань.

Читайте також: Порошенко поговорив із Байденом про Донбас, Савченко і Нємцова

Крім того, Президент Порошенко та Президент Туск обговорили можливість проведення Саміту Україна-ЄС у Києві наприкінці квітня. Співрозмовники також домовились продовжити діалог наприкінці цього тижня.

Додамо, Президент Європейської Ради Дональд Туск заявив про початок 23 лютого консультацій з лідерами країн-членів ЄС про розширення економічних санкцій щодо Росії.