Про це він заявив 12 квітня після відвідання храмів християн східного обряду з нагоди Великодня, повідомляє Радіо Свобода.

"Нинішні процедури надання громадянства не дозволяють мені цього робити, але я внесу зміни до закону, щоб ми мали можливість надавати політичний притулок тим, хто реально зазнає політичного переслідування за захист української позиції. Я спрощу це", – пообіцяв Порошенко.

За його словами, нині закон встановлює в таких випадках серйозні обмеження і потребу довести, "що саме цей громадянин становить особливий і важливий публічний інтерес для України".

Читайте також: Порошенко дав громадянство меценату Мішелю Терещенку

На сьогоднішній день процес надання громадянства України росіянам, яким на батьківщині загрожує переслідування за проукраїнську позицію, дуже ускладнений. Майже рік знадобився для отримання громадянства України 27-річному Іллі Богданову, який бере участь в антитерористичній операції на сході країни.

Близько чотирьохсот громадян Росії просять притулку в Україні, зазначають у Державному комітеті з питань міграції.

Але самі росіяни, які переїхали в Україну, вважають, що кількість їхніх співгромадян у країні налічує кілька тисяч осіб. Перша хвиля переселення російських інтелектуалів в Україну розпочалася після Помаранчевої революції, наступна хлинула в Україну після Революції Гідності та початку російської агресії в Криму й на Донбасі.