Про це у середу, 1 липня, заявив Президент України Петро Порошенко.

Щодо Верховної Ради України, то я не думаю, що передбачається значна реорганізація саме в частині впливу децентралізації на повноваження Верховної Ради, бо повноваження її майже не змінюються. У зв'язку з цим я не бачу необхідності організації і проведення дочасних виборів Верховної Ради у зв'язку з прийняттям змін до Конституції,
— наголосив Порошенко.

В той же час Глава держави не виключає деякі зміни в роботі уряду, оскільки частина функцій центральної влади буде передана на місця. Також Президент зазначив, що в результаті прийняття змін до Основного закону виникне необхідність обрання нових складів місцевих рад.

"Після того, як відповідно до перехідних положень будуть повністю імплементовані в законодавство і запрацюють виконкоми місцевих рад, запрацює інститут префектів, кардинально зміняться повноваження органів місцевого самоврядування, то обрання нових складів місцевих рад буде необхідним, бо єдиним джерелом державної влади в Україні є народ. І саме він може делегувати ту частину повноважень, яку відповідно до Конституції будуть мати місцеві ради", — підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко пообіцяв до кінця дня направити проект змін до Конституції до Верховної Ради.