Порошенко занепокоєний тим, що зараз через військову агресію Росії проти України все більш реальним стає початок нової світової війни.

На жаль, сьогодні питання війни знову стало реальністю в Україні. Запах війни сьогодні в повітрі,
— наголосив він журналістам після покладання квітів до пам'ятника Невідомому солдату у столичному парку Слави.

Водночас, глава держави наголосив, що українська сторона неухильно дотримуватиметься мирного плану до 27 червня, бо сподівається на можливість мирного врегулювання конфлікту.

Нагадаємо, вчора ввечері, 21 червня, Петро Порошенко звернувся до українського народу й розтлумачив ініційований ним мирний план.

Зокрема, він заявив, що Збройні Сили України завершили "наймасштабнішу військову операцію в новітній історії країни" й наголосив, що "у нас тепер достатньо і сил, і політичної волі для того, щоб завдати вирішального удару по незаконно озброєних формуваннях".

Також Порошенко заявив, що навіть після оголошення припинення вогню, українським військовим не заборонили стріляти у відповідь, і це "мають затямити усі незаконні збройні формування". У свою чергу, він готовий до розмови і з тими, "хто схибив, хто помилково став на позиції сепаратизму", але не із терористами.