Про це сьогодні повідомив Президент Петро Порошенко на засіданні Конкурсної комісії з обрання кандидатів на посаду директора бюро, повідомляє прес-служба глави держави.

"Найбільшим внутрішнім викликом сьогодні для незалежної та суверенної країни є корупція", — наголосив президент. Тому, за його словами, важливим є питання боротьби з цим явищем та реалізація програми щодо формування Національного антикорупційного бюро.

Порошенко зазначив, що в Україні вже існували органи, уповноважені боротися з корупцією, однак їх робота була неефективною.

Найгірше те, що вони й самі ушкоджені корупцією. Ключова позиція - народ цим структурам не дуже довіряє. А без довіри народу ніяких успіхів в боротьбі з корупцією здобути неможливо,
— наголосив Президент.

Саме тому Національне антикорупційне бюро має з самого початку викликати дуже високий рівень довіри суспільства.

Знаю, що появу нових структур дехто сприймає дуже скептично. Але ми маємо донести до всіх, що Національне антикорупційне бюро це якісно новий орган і працювати також буде по-новому: ефективно, прозоро і так, щоб забезпечити виконання поставлених перед ним завдань,
— підкреслив Порошенко.

Для того, щоб ми як влада мали беззастережне право боротися з так званою побутовою корупцією, ми маємо пред’явити суспільству результати боротьби з корупцією серед найвищого чиновництва, - додав він, наголосивши, що від такої боротьби має бути реальний економічний ефект, який "дозволить підняти зарплату лікареві та вчителю, позбавити їх критичної залежності від подяк пацієнтів або батьків".

Президент додав, що в роботі бюро дуже важливу роль буде відігравати директор. Тому обрати кандидатуру необхідно оперативно та дуже відповідально.

Президент також зазначив важливість використання іноземного досвіду в боротьбі з корупцією, в тому числі Сінгапуру, Європейського Союзу, країн Балтії та Грузії. "До річниці української незалежності Антикорупційне бюро має продемонструвати рішучі здобутки у боротьбі з корупцією", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров очолив комісію з обрання голови Національного антикорупційного бюро.