"Ми не заспокоїмось до тих пір, доки не матимемо можливість повідомити мамі Надії, що з її донькою, героїчною Надією Савченко, — все гаразд", — заявив сьогодні Президент Порошенко, якого цитує його прес-служба.

Більше того, глава держави наголосив, що за його дорученням призначать нового адвоката, який має забезпечити захист Савченко.

"Надія Савченко для нас усіх є символом боротьби за Україну. Перебуваючи у заручниках, вона продемонструвала справжній, сильний, бойовий український дух військовослужбовця, який не зраджує Батьківщину. (…)Ніхто не має права викрадати українських громадян, український військових. Це — порушення всіх без виключення міжнародних угод, всіх норм міжнародного права і є категорично неприйнятним", — наголосив Порошенко.

Нагадаємо, український пілот Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зоні АТО, перебуває у слідчому ізоляторі в російському Воронежі. Про це сестрі Надії сказав російський адвокат.

Слідчий комітет РФ звинуватив громадянку України Надію Савченко у сприянні у вбивстві журналістів ВГТРК і заявив, що вона сама перетнула кордон як біженка.

МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з незаконним вивезенням на територію Росії військовослужбовця ЗСУ Надії Савченко. Київ закликає РФ звільнити з-під варти українську льотчицю і повернути її на Батьківщину, а міжнародне співтовариство - посилити тиск на російську владу.

Як відомо, у полон до терористів офіцер української армії Надія Савченко потрапила в червні. Тоді в інтернеті з'явилося відео, де терористи допитують її.