"Перша небезпека виборів - якщо зараз Україна не продемонструє чесне, вільне волевиявлення громадян без будь-яких фальсифікацій, Україна має не те що шанс, а гарантовано залишиться в світовій ізоляції, бо така Україна не потрібна ні власному народу, ні Європі, ні Росії, нікому з наших потенційних союзників", - пояснив своє побоювання Міністр економічного розвитку і торгівлі.

Порошенко вважає, що сьогодні необхідно забезпечити чесний виборчий процес, аби не завдавати шкоди майбутньому України. На його думку, це ключове завдання для влади, опозиції, держави, громадянського суспільства.

"Другий ризик виборів - перед виборами політики завжди брешуть. Вони обіцяють те, що вони ніколи не збираються виконувати. На жаль, мені невідомо нікого, хто б міг оминути цю спокусу. Тому що пустими обіцянками хочуть завоювати вашу довіру. Не завоювати, вибачте, а купити ваш голос пустими, нездійсненними обіцянками. Ще в політичній 20- річній історії України ніхто не виконував взятих забов'язань", - заявив Петро Порошенко.

До слова, на думку Миколи Томенка, влада не знає, що таке чесна боротьба.