"Під час розмови Жан-Клод Юнкер повідомив, що, на жаль, змушений перенести візит до Києва,який планувався на понеділок 30 березня, через непередбачені обставини зі здоров’ям. Співрозмовники домовились погодити нові дати візиту дипломатичними каналами, а також підтвердили, що 27 квітня відбудеться Саміт Україна-ЄС", — повідомляє прес-служба Глави держави.

Петро Порошенко також звернувся до Голови Європейської Комісії з проханням підтримати розгляд в інституціях ЄС можливості направлення миротворчого контингенту до України в рамках Європейської політики безпеки і оборони.

Крім того, співрозмовники торкнулись питання додаткових механізмів для збільшення макрофінансової допомоги та участі ЄС в міжнародній конференції на підтримку України.

Також Петро Порошенко та Жан-Клод Юнкер обговорили питання порядку денного саміту "Східного партнерства" у Ризі. Президент Порошенко наголосив на необхідності врегулювання питання приєднання України до Угоди про Спільний авіаційний простір і закликав Європейську Комісію знайти механізми для компромісу з метою підписання цієї Угоди на одному із найближчих самітів за участю України та Європейського Союзу.

Додамо, Україна не отримає безвізовий режим з країнами Євросоюзу на саміті "Східного партнерства", що відбудеться в столиці Латвії 21-22 травня 2015 року. Про це заявив глава представництва Європейської Комісії (ЄК) в Україні Ян Томбінський.