Про це в інтерв'ю DT.UA повідомив годинниковий експерт, колекціонер антикваріату, гольфіст, журналіст і волонтер Андрій Боєчко.

"Порошенко ніколи не замовляв годинників. Це те, що залишилося від попереднього президента. Гравірування легко знімається, зверху робиться нове. Я це добре знаю, оскільки моя основна справа — годинники. Я їх колекціоную, роблю, випускаю спеціалізовані журнали й каталоги", — розповів Боєчко.

За його словами, Віктор Ющенко, коли був президентом, замовляв годинники у п'яти-шести компаній. Між тим основним постачальником АП часів Януковича була одна компанія — "Клейнод" (ще в позаминулому році виробляла в Україні годинників на 80 мільйонів гривень).

"Що, до речі, було ще однією лазівкою для будь-якої ланки державних корупціонерів, оскільки ціна, заявлена в офіційних документах на цей годинник, значно перевищувала реальну", — зазначив Боєчко.

На його думку, використовувати для нагороджень годинники Януковича — "те саме, що на візитівках, які залишилися від нього, перекресливши прізвище, зверху написати своє".

"Янукович теж використовував годинники Ющенка. Годинники, як і одяг, мають свою моду — діаметр, функції, товщину механізму, ременя... За цим усім можна визначити, коли вони були змакетовані й виготовлені. І я впевнений, що годинники, які Порошенко вручав перед Новим роком, були датовані 2006–2007 роками, тобто гравірування на них було затерте двічі", — додав часовий експерт.