Про це Президент України заявив під час звернення до українців.

Терористи з так званої "ДНР" завдали ракетного удару по автобусу з мирними громадянами. Нелюди, для яких крім знецінених рублів, нема більше нічого святого, навмисне вбили десятьох мирних громадян, серед них - і чотирнадцятирічну дівчинку. Ще 16 жінок та чоловіків - поранені, всі вони - цивільні особи.
— наголосив Порошенко.

За словами глави держави, у зв’язку з терористичною атакою Україна змушена ще більше посилити обмеження на пересування через лінію, за якою знаходяться підконтрольні бойовикам райони Донбасу.

Він також додав, що лишається прихильником мирного врегулювання на Донбасі — в рамках Мирного плану і Мінських домовленостей.

Позавчора в Парижі разом з лідерами провідних країн світу і мільйонами французів я вшанував пам'ять жертв теракту в столиці Франції. Масовий розстріл людей в Парижі та Волновасі – це події з одного й того ж ряду. Цивілізований світ має згуртуватися в боротьбі з тероризмом. Сьогодні я говорив з президентом Європарламенту. Мартін Шульц запевнив, що в четвер Європарламент закличе керівництво Євросоюзу включити так звані ДНР та ЛНР до списку терористичних організацій,
— додав Президент.

За його словами, це буде належна міжнародно-правова оцінка діям бойовиків, які не хочуть спокою на Донбасі, які відмовляються виконувати Мінські домовленості; які не дотримуються режиму припинення вогню, які атакують наших військовослужбовців і вбивають мирних українських громадян.

Порошенко також висловив глибоке співчуття родинам загиблих та постраждалих від рук терористів, і закликав весь світ до солідарності з Україною, а всіх українців - до єдності перед загрозою, якою є агресія проти нашої країни та терористичні атаки.

Нагадаємо, сьогодні в обід бойовики влучили в рейсовий автобус, завдавши артилерійський удар з боку Докучаєвська в сторону блокпосту українських правоохоронців у районі Волновахи. Станом на зараз — 11 осіб загинули, 13 поранені.

У Генштабі пояснили, що обстріл автобуса був провокацією.

Обстріл пасажирського автобуса "Донецьк-Маріуполь" у прокуратурі Донецької області розслідують як терористичний акт.