Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Петро Порошенко подякував США за тверду підтримку під час засідання Ради Безпеки ООН, яке відбулось у вівторок, 17 лютого, водночас закликавши Вашингтон надати Україні додаткові засоби для стримання агресії проросійських бойовиків.

Президент Порошенко наголосив на необхідності негайних дій для зупинення ескалації та зриву Мінських домовленостей. Він також закликав США реалізувати попередні заяви щодо надання Україні додаткових засобів для посилення її обороноздатності,
— повідомили у прес-службі Президента України.

В свою чергу віце-президент Байден запевнив в підтримці України та домовився з Порошенком про постійну координацію між Україною, США, Німеччиною, Францією а також в рамках ООН та ОБСЄ.

Як відомо, Рада безпеки ООН прийняла резолюцію щодо ситуації в Україні 15-ма голосами "за". У документі підкреслюється, що конфлікт в Україні може бути вирішений тільки мирним шляхом.

На засіданні Радбезу Юрій Сергеєв заявив, що з моменту припинення вогню, з 00:00 15 лютого, позиції українських силовиків 160 раз піддалися обстрілу, внаслідок чого загинули 11 людей.