Про це він сказав на представленні голови Луганської ОДА Геннадія Москаля, повідомляє “Укрінформ”.

Наступний тиждень буде визначальним. Нібито з росіянами ми про все домовились. Наскільки щирі ці домовленості, наступний тиждень покаже. Чи зможуть вони приборкати бандитів, які розстрілюють мирні села як по цей, так і по той бік лінії зіткнення, – чи ми росіянам у цьому допоможемо,
— заявив Президент.

Порошенко також заявив, що у всіх населених пунктах, звідки втекли раніше обрані чи призначені голови, буде відновлена українська влада.

"У кожному селі, селищі, в кожному домі на звільненій українській території має бути українська влада. Прапор – це добре, але не головне. Україна – це є влада, яка ефективно вирішує проблеми громадян. І прошу підготувати мені проект законодавчого врегулювання цієї проблеми, щоб голова обласної державної адміністрації міг після обговорення на сході громади села, селища, призначати людину, яка буде до виборів здійснювати – якщо хочете – пряме президентське правління. Адже влада має бути", — зазначив він.

Читайте також: Президент вивів Муженка зі складу Міжвідомчої комісії АТЦ

Президент підтримав пропозицію Геннадія Москаля відновити роботу Сєвєродонецького аеропорту, який нині належить "Укртрансгазу", а також запропонував створити й розмістити в районі так званого Трикутника (Сєвєродонецьк-Лисичанськ-Рубіжне) нового військового формування – Сєвєродонецької бригади.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко сьогодні відвідав Донецьку область, де за його наказом будуються перша, друга та третя лінії оборони.