“Я впевнений, що ми повинні вчитися й на власних помилках, які, на жаль, мали місце під час бойових операцій на Донбасі”, — сказав він у Львові під час виступу перед курсантами Академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного.

Читайте також: Війна не може бути вибаченням за те, що ми не проводитимемо реформ, — Порошенко

Він наголосив, що пишається тим, що українські силовики “зупинили навалу орди зі сходу”. За словами Президента, військові зараз ефективно “використовують час припинення вогню для того, щоб облаштувати фортифікаційні споруди і значно підвищити ефективність наших Збройних Сил”.

Але помилки дуже важливо засвоїти. Кадрові висновки – зробити,
— наголосив Порошенко.

“Але й політиками неприпустимо робити передвиборчий піар на цій справі. Я впевнений, що так само, як армія захищає державний суверенітет… так само й армія потребує захисту суспільства”, — зазначив глава держави.

Читайте також: Українську армію навчатимуть за стандартами НАТО, — Порошенко

Він переконаний, що зараз Збройні Сили мають найвищий рівень довіри українського суспільства – “вищий, ніж будь-який інший орган влади”.

“Тих, хто вдається до атаки на власну армію, навіть і політиками назвати не можна. Це дешеві політикани”, — сказав Порошенко.

Як відомо, сьогодні, 3 жовтня, Президент України Петро Порошенко представить у Львові “Стратегію реформ – 2020″. Львівщина стане першим регіоном, з якого розпочнеться представлення громадськості програми реформування країни.

У програмі перебування Президента України – візит до Академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного. Опісля у Львівському національному університеті ім. Івана Франка відбудеться представлення стратегії.