Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Операція, в якій були задіяні бійці Збройних сил, Національної гвардії, батальйону "Київ-1" та спецпризначенці, проходила під керівництвом начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка", - йдеться у повідомленні.

У ході операції у полон захоплено більше 50 бойовиків, серед яких є громадяни Росії, на чолі з лідером на прізвисько "Скорпіон". Звільнено 150 жінок та дітей, які більше 2 діб знаходились у підвалі Будинку культури Миколаївки та яких бойовики збиралися використати в якості живого щита.

"У бойовиків почалася паніка. Звільненим заручникам запропонують можливість оздоровлення", - повідомили у прес-службі Президента.

Порошенко відзначив високий рівень проведення бойової операції. "Наша мета – мир, але ми змушені воювати задля досягнення цієї мети", - наголосив глава держави.

Президент підкреслив, що, згідно його мирного плану, який був підтриманий керівниками інших країн, протягом дії режиму припинення вогню бойовики мали можливість обрати мир – здати зброю, звільнити заручників, повернутися до мирного життя або залишити територію країни.

"Вони обрали війну, тож ми будемо на це відповідати", - сказав Петро Порошенко.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Миколаївка Донецької області під контролем українських військ.