Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Осмислити міжнародні санкції спробую в Цюріху або Брюсселі", - написав він.

"Останнім часом я направив в європейські органи докази фальсифікації українською владою кримінальних справ, що стали підставою для введення щодо мене міжнародних санкцій у вигляді заморожування неіснуючих активів і рахунків", - зазначив Портнов.

"За ці вісім місяців європейські органи дійшли до висновку, про який я заявляв весь цей час, що у мене немає ніяких рахунків і активів, і заморожувати у мене нічого. Офіційні контакти з владою європейських країн закінчилася вчора видачею мені довгострокової візи до Швейцарії", - похвалився екс-заступник глави АП.

Як відомо, ГПУ вимагає МВС та СБУ негайно затримати осіб, які причетні до масових вбивств активістів у центрі міста Києва в період з 18 по 22 лютого поточного року.
До списку, зокрема, увійшов і Портнов.

ЄС заморозив активи екс-президента Віктора Януковича та його оточення, яких підозрюють у привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини в Україні. У тому числі йдеться і про Портнова.

Андрій Портнов обіймав посаду першого заступника голови Адміністрації Президента з 24 січня до 26 лютого 2014 року, до цього він із квітня 2011 року був радником президента Януковича, він входив у групу із врегулювання кризи в Україні від влади