Нам слід було б, на наш погляд, розглянути питання про всіляку допомогу українцям, тому що та криза, яку вони переживають - і економічна, і військова, і політична, тому там, де це можливо, ми повинні надати допомогу. Що можемо, ми робимо на національному рівні, але треба домовлятися, щоб і міжнародні організації активніше проявляли себе в цьому відношенні,
— сказав міністр журналістам у сеймі Литви.

Комітети литовського парламенту з закордонних справ та з європейських справ обговорювали позицію Литви на засіданні Ради ЄС, яке відбудеться у вихідні.

"Наша позиція чітка і послідовна. Ми будемо домагатися, щоб колеги також принципово і чітко оцінювали ту ситуацію, яка зараз має місце в Україні. Останні події несли елементи агресії. Ми говоримо про так званий гуманітарний конвой, який був досить дивним, не узгодженим ні з українською владою, ні з Червоним Хрестом, порушував міжнародні норми. Ми в п'ятницю ініціювали засідання Ради Безпеки ООН з цього питання, — заявив Лінас Лінкявічюс.

Також дипломат зазначив, що перед самими подіями в Мінську мали місце і "інші факти, які викликають занепокоєння - це прорив бронетехніки, вторгнення парашутистів"

"Я вважаю, що наша мета у всіх дискусіях - дати принципову оцінку ситуації і спланувати подальші дії, подальший узгоджений чіткий тиск",— підкреслив Лінкявічюс.

Нагадаємо, постійний представник Литви при ООН Раймонда Мурмокайте наголосила, що Росія у своїх заявах суперечить сама собі.