Про це повідомляє прес-служба очільника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"Вкотре змушений звернутись до вас із приводу безчинств військовослужбовців в/ч В 2950 "Айдар", котрі продовжують скоювати злочини на території Луганщини. Ось кілька останніх прикладів. 16.03.2015 троє бійців "Айдару" в стані алкогольного сп’яніння вибили двері й проникли в квартиру мешканця м. Лисичанськ, який знаходився в помешканні разом із дружиною і сином. Військові вдарили господаря автоматом по голові й завдали численних тілесних ушкоджень, після чого вийшли на вулицю й відкрили вогонь із вогнепальної зброї, який тривав майже 10 хвилин. Їхні дії спричинили паніку серед місцевого населення", — розповів Москаль.

Окрім цього, за даними глави Луганської ОВЦА, 1 березня в місті Лисичасньк п’ятеро військових "Айдару", озброєні автоматами Калашникова, вступили в конфлікт із бійцями батальйону "Тернопіль" і почали в центрі міста стрілянину.

"Військовослужбовці "Айдару" поводяться не як представники бойового підрозділу, що підпорядковується Міноборони, а як озброєні автоматичною зброєю дебошири, грабіжники чи розбійники. Поведінка підрозділу дискредитує в очах місцевого населення як Збройні сили України, так і українську владу загалом", — наголосив Москаль.

До слова, ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо колишнього комбата "Айдару", народного депутата Сергія Мельничука. Йому загрожує зняття депутатської недоторканності.