Андрій Садовий прокоментував зміну міністра оборони і який це матиме результат. За його словами кожен повинен займатись своєю справою.

Я не є фахівець по військовій справі, але і міністр оборони, і керівник Генерального штабу назначаються указом президента. Але міністр оброни себе завжди вважає керівником всього комплексу і Генерального штабу в тому числі, що не є так. По законодавству міністр оборони відповідає за забезпечення армії, а керівник Генштабу планує військові операції, – зазначив мер Львова.

За словами Андрія Садового, соцопитування показують хороші рейтинги партії "Об'єднання Самопоміч", але попри це діючі депутати досить міцно тримаються за свої крісла.

Наші політики дуже прекрасні хамелеони. Поки в політиці не з’являться відповідальні люди, важко очікувати на зміни. Власне "Самопоміч" робить те, що вимагають люди – це нові обличчя, фахові, професійні люди, які вміють працювати в команді. Це єдиний порятунок для нашої держави, – наголосив лідер партії.

На те, що на передвиборчу кампанію витрачаються великі суми коштів, – в когось більше, в когось менше, – Андрій Садовий зазаначив, що без реклами важко повідомити про нові обличчя.

Якби були відкриті списки, пропорційна система, вибори можна було б провести швидше і кількість коштів витрачалась би на рекламу набагато менша, – звернув увагу мер Львова.

Щодо дій у парламенті, лідер партії "Об'єднання Самопоміч" зауважив, що перш за все парламент має бути єдиний. Також наголосив, що дуже важливим є кадровий аспект – це призначення нових людей в уряд.

Це мають бути високофахові, моральні люди, які себе не дискредитували, люди, які готові працювати. Головною є теж персональна відповідальність, коли президент відповідає за обороноздатність держави, прем’єр-міністр – за уряд, кожен міністр персонально відповідає за свою галузь. І для цього міністр має мати право самостійно організовувати заступників, які будуть працювати в його команді, – розповів Садовий.

Оскільки зараз актуальним є питання люстрації, то, за словами Андрія Садового, до цього питання потрібно підходити персоніфіковано.

В кожному місті знають хабарника суддю, хабарника прокурора, хабарника міліціонера, але дуже часто вони можуть уникнути цієї люстрації, – зауважив мер Львова.

Й також наголосив, що задля успіху в будь-яких починаннях повинна бути персональна відповідальність кожного керівника за формування своєї команди.

Нагадаємо, у Львові бійці і родичі військових Третього батальйону територіальної оборони Львівщиниперекрили рух у центрі міста вимагаючи демобілізації. Раніше строковики вийшли під Адміністрацією Президента у Києві. Схожа акція відбулася у Харкові.