Так нардеп прокоментувала пропозицію регіонала Юрія Мірошниченка надати церкві більший вплив на виховання людини, починаючи з дошкільних установ.

"Адже починаючи з радянських часів, московські попи були співробітниками спецслужб. Думаю, це пропозиція представника Партії регіонів, власне, на це і буде працювати - не на виховання моралі і духовних цінностей, а на знищення україноцентричних цінностей, які будуть прикриті універсальними християнськими ідеями. Але для мене християнство обов'язково має бути одягнене у вишиванку", - наголосила Ірина Фаріон.

На її думку, регіонали не мають права запроваджувати мораль в школах.

"Представник однієї з антиморальними сил буде впроваджувати мораль у школах? Не можуть повії вчити моралі", - зауважила Фаріон.

Читайте також: Фаріон: Найстрашніший бік сучасного православ'я - московське православ'я

Політик згадала про Галичину, де християнську мораль впроваджують у вигляді християнської етики.

"Вважаємо цей досвід дуже позитивним і думаємо, Донецькій області його б варто було перейняти. Особливо з точки зору реального християнства, а не ритуального, яке ми бачимо у московських попів. Завдяки цьому, у нас набагато менші показники і наркоманії, та дитячої злочинності, інше ставлення до життєвих цінностей" - підсумувала вона.