8 і 9 травня у Києві відзначатимуть День пам'яті та примирення, День Перемоги та річницю перемоги над нацизмом в Європі.

Як написала газета "Сегодня", заходи запланували і в центрі Києва, і в кожному районі міста.

6 травня

6 травня з 11:00 до 12:00 в Пущі-Водиці (вул. Червонофлотська, 26) привітають ветеранів війни, які перебувають на лікуванні у Київському міському клінічному шпиталі інвалідів Великої Вітчизняної війни. В той же день, о 12:00, в спеціалізованій школі I-III ступенів з поглибленим вивченням англійської та італійської мов №130 їм. Данте Аліг'єрі відбудеться флеш-моб "Україна". Його подробиць не розкривають.

7 травня

В цей день заходи відбудуться у трьох районах міста. Деснянський район організує 7 травня з 8:00 до 18:00 поїздку ветеранів Великої Вітчизняної війни та керівництва району в Меморіальний комплекс Букринського плацдарму. Там відбудуться урочистий мітинг-реквієм, покладання квітів, несення почесної варти та поминальний обід.

О 13:00 в актовій залі Управління праці та соціального захисту населення Оболонської РДА відбудеться святковий концерт для ветеранів війни, а в ліцеї "ЕКО" № 198 (вул. Тулузи, 3) – концерт "Салют, Перемога!".

8 травня

О 10:00 розпочнеться покладання квітів до пам'ятника Невідомому Солдату (вул. Уборевича), пам'ятного знаку "Слава героям – партизанам України" (ріг вул. Симиренка і Григоровича-Барського), пам'ятника Воїнам-автомобілістам (вул. Симиренка).

Весь день Вахта пам'яті триватиме біля пам'ятного знаку першої лінії оборони (19 км Житомирського шосе), воїнам 206-ї стрілецької дивізії (вул. Гната Юри, 10-Б, територія ЗНЗ № 35), меморіалу 25-ти воїнам-визволителям міста Києва (вул. Уборевича, недалеко від перетину з вул. Палладіна). А о 12:00 ЗНЗ №197 імені Д. Луценка (вул. Потапова, 12) відкриє літературно-музичне свято "Нам Україна понад усе".

9 травня

9 травня безпосередньо в День перемоги, об 11:00, відбудеться Ритуал Пам'яті з покладанням квітів до могили Невідомого солдата в парку Вічної Слави. Також у цей день, з 10:00 до 17:00 буде виступати оркестр у Парку культури та відпочинку "Партизанська слава" (вул. Славгородська).

З 12:00 до 15:00 – святковий концерт буде лунати також в "Зеленому театрі" за участі колективів художньої самодіяльності. О 15:00 в парку імені Воїнів-інтернаціоналістів (вул. Вербицького) за підтримки волонтерів буде організована концертна програма.

О 9:00 та 10:30 відбудуться Ритуал Пам'яті та покладання квітів до Кургану Безсмертя у Парку культури та відпочинку "Перемога", а також біля Пам'ятного знаку в мікрорайоні ДВРЗ. Крім того, о 10:00 в Парку культури і відпочинку "Перемога" заплановано захід "Солдатська каша".

Крім цього, відбудеться Ритуал пам'яті з урочистим покладанням квітів до могили воїнів на Звіринецькому кладовищі за участю ветеранів, представників громадськості і молоді району. А о 10:00 - мітинг-реквієм з покладанням квітів відбудеться і на Куренівському цвинтарі.

У центрі столиці також 9 травня о 9:00 відбудеться Ритуал пам'яті з участю керівництва міста та району, ветеранів війни та праці, представників трудових колективів, громадськості, військовослужбовців, школярів із покладанням квітів до пам'ятника Героям-танкістам – визволителям Києва та Стели Перемоги.

До слова, терористи планують розстріляти мирну акцію до Дня перемоги в Донецьку та звинуватити у цьому теракті сили АТО.