Про це заявив народний депутат від фракції Партії регіонів, заступник голови комітету Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності ВР Василь Кисельов. Він відзначив, що у 80 статті закону про регламент йдеться про те, що в разі, якщо голова парламенту з якихось причин не може підписати певний закон або постанову ВР, то це зобов'язаний зробити його перший заступник.

"Певні натяжки є по ("мовному" - "24") закону - вони не сказали, за який проект вони голосують. Зрозуміло, що за проект першого читання. Це абсолютно незначні порушення. Ми таких порушень наробили сотні за 7 років, і звертати на це увагу не треба. Треба, щоб Мартинюк підписав, якщо Володимир Михайлович в поїздці (в даний час спікер перебуває у відпустці - "24") буде далі не підписувати ("мовний" - "24") закон. Для цього не обов'язково, щоб Литвин пішов у відставку. Якщо він у відпустці, то за нього офіційно виконує обов'язки перший заступник голови ВР", - сказав Кисельов.

До слова, депутати впевнені, що доведеться перервати відпустки і попрацювати на позачерговій сесії. Втім, точна дата, коли народні обранці зберуться у сесійній залі, поки невідома. Припускають, це може бути кінець липня.