Про це він повідомив на зустрічі з членами Європарламенту в рамках візиту делегації Компартії України в ЄП (Брюссель), пише прес-служба політсили.

За словами Симоненка, рушійні сили Майдану, якими були представники партій "Свобода", УДАР і "Батьківщина", "спочатку отримували фінансування від окремих олігархів, які планували прийти до влади".

"Зараз цей олігарх, який фінансував крайні націоналістичні сили і бандитські угруповання з 2010 року, очолює Дніпропетровську область, прізвище - Коломойський", - заявив лідер КПУ.

Після цього, як каже Симоненко, "діяльність націонал-фашистських організацій фінансував великий капітал Партії регіонів".

"Мета у Партії регіонів була яка? Взяти собі в союзники на вибори президента вкрай праву профашистську організацію, щоб, враховуючи розкол у суспільстві, вирішити питання про другий термін перебування Януковича на посаді президента", - заявив Симоненко.

За словами лідера КПУ, Партія регіонів фінансувала і діяльність "Правого сектору" на Майдані.

"У так званий "Правий сектор" входять вкрай праві радикальні сили: УНА-УНСО, "Тризуб" і "Патріоти України". До цих сил не було інтересу, тому їх об'єднали на Майдані, їх фінансували і планували використовувати в боротьбі за владу між двома олігархічними угрупуваннями: тоді влада була у Партії регіонів, а опозицію представляли УДАР, "Свобода" і "Батьківщина", - зазначив лідер КПУ.