Судова епопея навколо комуністів

За його словами, справа комуністів передається до іншого суду, а представники КПУ займаються процесуальним тероризмом – подають процесуальні документи із надуманих підстав, аби максимально затягнути процес.

"Питати потрібно в окружного адмінсуду, працівники якого обиралися в період, коли при владі була злочинні регіональні угрупування", — сказав Алєксєєв.

Нещодавно, як він розповів, був прийнятий закон "Про забезпечення права на справедливий суд", який передбачає переатестацію всього суддівського корпусу, запроваджує нові прозорі механізми добору і переведення суддів. Основне питання, чи законні рішення суддів.

Застава за розкрадені мільярди

Як він повідомив, депутатами від "Народного фронту" внесений законопроект, який передбачає вилучення, за корупційними правопорушеннями, можливості обрання запобіжного заходу у вигляді застави. Враховуючи рівень корупції в Україні, доцільно переглянути можливість застави.

Чому виникає корупція? У чиновника є важелі впливу не співмірні із ситуацією. Коли він може зупиняти діяльність підприємства і після цього вимагати хабара, — розповів Алєксєєв.