Про активізацію боротьби з корупцією

За його словами, активізація боротьби з корупцією може свідчити про те, що на владу почали тиснути західні партнери, зокрема США. Окрім того, зараз існує певна конкуренція між Президентом і Прем’єром хто більш успішний у питанні боротьби з корупцією.

"Порошенко цього тижня продемонстрував боротьбу з корупцією, відправивши у відставку губернатора Дніпропетровщини Ігоря Коломойського. А Прем’єр Яценюк і міністр внутрішніх справ прямо на засіданні Кабміну (це не бачене в українській історії) дають добро на затримання двох високопоставлених чиновників", — розповів Березовець.

Він додав, вірить в те, бажання уряду навести лад в своїх лавах є абсолютно щирим.

"Боротьба з корупцією не є лише забаганкою, не лише піаром, як це подають деякі критику уряду, це все таки бажання самого уряду і Яценюка очистити свої лави", — переконаний політтехнолог.

Березовець наголосив, що лад також треба наводити і в судах, адже саме судова система є зараз найслабшою ланкою.

Своє твердження політтехнолог доводить на прикладі справи Бочковського. Його суддя, Литвинова, вже не вперше “засвітилась” у гучних справах. Так, саме Литвинова зняла арешт з рахунків Арбузова, чим дозволила йому вивести мільярди арештованих коштів.

Про рейтинги головних політичних гравців

За словами Березовця, Президент досі має високий рейтинг серед українців.

"У Порошенка сформувався певний ядерний рейтинг, він звичайно нижчий від отриманих голосів на виборах, але це все одно величезна цифра, враховуючи такий кризовий стан", — вважає політолог.

За його словами, на рейтинг "Народного фронту" впливають непопулярні реформи, які зараз почав втілювати уряд.

"Звичайно ми можемо критикувати уряд, звичайно він робить далеко не все. Але МВФ не виділив би такі значні кошти, якби все було так погано. Не вкладали б кошти й іноземні інвестори", — сказав політтехнолог.

Про корумпованих "свободівців"

Березовець також розповів, фіаско "Свободи" на виборах не було випадковістю, адже представники партії були задіяні в корупційних оборудках.

"Коли показують маєтки Швайки... Чи що наробив Махніцький. За його часів ГПУ розвалила величезну кількість справ, що стосувалися злочинів часів Януковича. Те, що вони встигли заробити за лічені місяці перебування в уряді просто жах", — сказав політолог.

Про відставку Коломойського

Той факт, що Президент прийняв відставку Коломойського пізно вночі, свідчить лише про те, що Порошенко трудоголік.

Важливе у цій справі про звільнення інше, каже Березовець, — відставка була добровільною і сторонам вдалось уникнути взаємної війни, яка працювала би проти України.

Політолог наголосив, сам Ігор Коломойський стратег, він завжди грає на перспективу.

"Однозначно, що Коломойський хоче продовжувати бути в політиці. Єдине, він для себе не вирішив, чи він хоче бути політиком парламентського типу, чи він прагнутиме посісти пост Президента", — переконаний Березовець.